Uraganul Maria din Pacific a devenit uragan de categoria a cincea, în largul Mexicului

Uraganul Maria s-a intensificat rapid duminică, în Oceanul Pacific, devenind uragan de categoria a cincea, au anunţat meteorologii, iar trei perscari au fost daţi dispăruţi în nord-vestul Mexicului, relatează AFP.

354 afișări
Imaginea articolului Uraganul Maria din Pacific a devenit uragan de categoria a cincea, în largul Mexicului

Uraganul Maria din Pacific a devenit uragan de categoria a cincea, în largul Mexicului (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

"Din nefericire, trei pescari sunt daţi dispăruţi", a declarat pentru presa locală Wenceslao Petit, directorul Protecţiei Civile din San Jose de los Cabos.

Elemente din cadrul Marinei militare au plecat în căutarea ambarcaţiunii "Tio Chori", care a pornit pe mare cu şapte pescari la bord.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza hulei. Patru pescari au ajuns la plajă înot, iar alţi trei erau căutaţi cu mijloace aeriene, a adăugat Petit.

Maria, al optulea uragan din acest sezon în estul Pacificului, s-a îndepărtat uşor de zona de coastă şi se află la 335 de kilometri sud-vest de Insula Socorro, în regiunea Colima, şi la 805 kilometri de centrul turistic Cabo San Lucas, în sudul statului Baja California, a anunţat Centrul Naţional american pentru Uragane (NHC) în ultimul buletin emis.

Uraganul este însoţit de rafale de vânt de până la 315 kilometri pe oră şi ar putea să continue să crească în intensitate în următoarele două zile, potrivit Centrului, cu sediul la Miami, în Florida (sud-est).

Maria a provocat valuri puternice la nivelul unei părţi a coastelor din sud-vestul Mexicului.

"Hula probabil că va provoca valuri şi curenţi violenţi, extrem de periculoşi", au avertizat meteorologii.

În Mexic, serviciile de meteorologie au anunţat sâmbătă că ploi puternice ameninţă statele Michoacan, Colima, Guerrero, Oaxaca, Jalisco şi Nayarit, avertizând că acestea ar putea să provoace alunecări de teren şi revărsări ale unor cursuri de apă.

Ei au recomandat milioanelor de locuitori din aceste regiuni să fie prudenţi şi să se informeze cu privire la evoluţia situaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici