Furtuna Bertha s-a transformat în uragan în timp ce se apropie de Coasta de Est a Statelor Unite

Furtuna tropicală Bertha a fost reclasată luni în categoria uragan, după ce s-a intensificat odată cu apropierea de Coasta de Est a Statelor Unite, potrivit Centrului naţional al uraganelor (NHC), cu sediul la Miami.

335 afișări
Imaginea articolului Furtuna Bertha s-a transformat în uragan în timp ce se apropie de Coasta de Est a Statelor Unite

Furtuna Bertha s-a transformat în uragan în timp ce se apropie de Coasta de Est a Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coasta de Est a Statelor Unite ar urma să fie atinsă doar de rafale de vânt periferice ale uraganului Bertha, a precizat NHC, care nu a emis alertă pentru zonele de coastă.

Bertha se afla luni, la ora 21.00 GMT (00.00, ora României), la aproximativ 900 de kilometri vest de Bermude şi continua să se îndrepte spre nord, cu aproximativ 30 de kilometri pe oră şi rafale de vânt de până la 120 de kilometri pe oră. Uraganul Bertha se va deplasa în continuare, dar, în acelaşi timp, va pierde din intensitate în următoarele 48 de ore.

Bertha este al doilea uragan al sezonului în Atlantic, care a început la 1 iunie şi va dura până la 30 noiembrie. El este clasat în categoria 1 a scării Saffir-Simpson, cu cinci nivele.

De cealaltă parte, în Oceanul Pacific, uraganul Iselle, care se îndrepta luni spre Hawaii, a progresat cu un nivel, ajungând la categoria 4, a anunţat NHC într-un comunicat separat.

Rafalele de vânt ale uraganului Iselle ajung până la 220 de kilometri pe oră. El se deplasează la 17 kilometri spre vest şi ar urma să se abată spre nord-vest marţi, dar rafalele sale de vânt vor afecta doar apele oceanului.

Uraganul Iselle este urmat îndeaproape de furtuna tropicală Julio, care s-a format în Pacificul de Sud-Est şi s-a deplasat până în prezent pe direcţia pe care a urmat-o şi Iselle. Rafalele sale de vânt nu depăşeau 75 de kilometri luni dimineaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici