Vastă operaţiune antiteroristă la Istanbul, după atacul armat de miercuri

Serviciile antiteroriste turce au declanşat o vastă operaţiune, joi, împotriva militanţilor de extremă-stânga, după atacul armat comis miercuri, informează presa locală, citată de site-ul agenţiei AFP.

205 afișări
Imaginea articolului Vastă operaţiune antiteroristă la Istanbul, după atacul armat de miercuri

Vastă operaţiune antiteroristă la Istanbul, după atacul armat de miercuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai mulţi suspecţi au fost arestaţi în cursul unor descinderi ale poliţiei în cartierele Sariyer şi Baltalimani, potrivit agenţiei de ştiri Dogan.

Operaţiunea vizează membri ai Frontului Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), un grup clandestin de extremă-stânga care a revendicat atacul armat comis miercuri la intrarea în Palatul otoman Dolmabahce, situat în apropierea biroului din Istanbul al premierului Ahmet Davutoglu.

Doi indivizi au fost arestaţi imediat după atacul terorist care nu s-a soldat cu victime.

Palatul Dolmabahçe - situat în cartierul Beşiktaş din Istanbul, în partea europeană a oraşului - a fost principalul complex administrativ al Imperiului Otoman în perioada 1856 - 1922.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici