Vecinii occidentali ai Ucrainei fac apel la un dialog interucrainean

Ţările de la Vişegrad (Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia) au făcut apel, luni, la un "dialog responsabil al tuturor forţelor politice ucrainene", la o zi de la instalarea noii puteri de la Kiev.

101 afișări
Imaginea articolului Vecinii occidentali ai Ucrainei fac apel la un dialog interucrainean

Vecinii occidentali ai Ucrainei fac apel la un dialog interucrainean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele patru ţări din cadrul UE (V4), dintre care trei au frontieră cu Ucraina, sunt "puternic ataşate de principiul menţinerii suveranităţii, independenţei, unităţii şi integrităţii teritoriale" a ţării, au subliniat şefii diplomaţiei reuniţi la Budapesta.

Cooperarea ţărilor din Grupul Vişegrad se concentrează asupra problemelor energetice şi de securitate, precum şi asupra parteneriatului cu ţările din est precum Ucraina sau Rusia.

Grupul a cerut, luni, furnizarea unui "ajutor macroeconomic" internaţional Ucrainei, apreciind că "stabilizarea economiei ar fi cheia" stabilizării ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici