Venezuela denunţă "politicile dominatoare" ale "regimului Donald Trump"

Ministerul de Externe de la Caracas a denunţat "politicile dominatoare" ale "regimului Donald Trump", după ce Mike Pompeo, secretarul american de Stat, l-a catalogat drept "dictator" pe Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, informează agenţia de ştiri Reuters.

697 afișări
Imaginea articolului Venezuela denunţă "politicile dominatoare" ale "regimului Donald Trump"

Venezuela denunţă "politicile dominatoare" ale "regimului Donald Trump"

Într-un discurs susţinut vineri, Pompeo a declarat că "un dictator în Venezuela distruge economia şi înfometează propriul popor".

"Pompeo afişează o falsă îngrijorare pentru realitatea din Venezuela, în timp ce ascunde efectele perverse ale măsurilor coercitive unilaterale ale Administraţiei (SUA)", a comunicat Ministerul de Externe de la Caracas, făcând referire la sancţiunile impuse de Washington împotriva Venezuelei.

Ministerul a mai transmis că Administraţia Donald Trump "a lansat manevre haotice, tipice aroganţei şi disperării politicilor imperialiste, după ce a eşuat din nou în faţa voinţei unui popor liber şi independent".

Aproape 1 milion de persoane au emigrat din Venezuela între 2015 şi 2017, potrivit datelor ONU, din cauza degradării situaţiei economice din această ţară.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste o sută de manifestanţi.

În condiţiile unei crize economice şi politice profunde, regimul preşedintelui Nicolas Maduro din Venezuela a devenit tot mai dependent de Rusia pentru finanţare, oferind în schimb Moscovei active ale companiilor de stat, în special din industria petrolieră, se arată într-o analiză publicată în luna august de agenţia de ştiri Reuters.

Pe data de 20 mai sunt programate alegeri prezidenţiale în Venezuela, Maduro candidând pentru un nou mandat. Opoziţia a anunţat că va boicota alegerile, acuzându-l pe Maduro de tendinţe autoritariste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici