Vicepremierul italian susţine că este exclusă posibilitatea ieşirii Italiei din Zona euro

Vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul formaţiunii eurosceptice Liga Nordului, a declarat că ieşirea Italiei din Zona euro este exclusă, informează cotidianul The New York Times.

227 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul italian susţine că este exclusă posibilitatea ieşirii Italiei din Zona euro

Vicepremierul italian susţine că este exclusă posibilitatea ieşirii Italiei din Zona euro

"Copiii mei vor creşte într-un condominiu european cu euro în buzunare. Ieşirea din (zona) euro nu este pe agendă, nici astăzi, nici mâine sau ziua după aceea", a declarat Salvini într-un interviu acordat postului RTL 102.5.

Relaţiile între Bruxelles şi Roma sunt tensionate în contextul disputelor privind imigraţia şi bugetul Italiei.

Salvini a afirmat recent că Uniunea Europeană a susţinut politici economice care au sărăcit Italia şi l-a acuzat pe Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, că a ruinat Europa şi Italia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici