VIDEO Cazul George Floyd. Noi imagini cutremurătoare, dezvăluite în cea de-a treia zi a procesului lui Dereck Chauvin

  • În cea de-a treia zi de proces au fost prezentate mărturii şi dovezi noi în cazul morţii lui George Floyd, între care şi un videoclip înregistrat de camera corporală a inculpatului Dereck Chauvin.
  • Imaginile surprind reacţia fostului ofiţer de poliţie din Minneapolis după ce victima sa a fost preluată de o ambulanţă.
  • George Floyd a murit pe 25 mai 2020, după ce poliţistul Dereck Chauvin l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de 9 minute şi 29 de secunde.
3751 afișări
Cazul morţii lui George Floyd e dezbătut, în continuare, la tribunal, unde noi dovezi şi mărturii continuă să iasă la iveală, relatează CNN.
 
George Floyd a decedat pe 25 mai 2020, după ce poliţistul Dereck Chauvin l-a apăsat cu genunchiul pe gât, ţintuindu-l la pământ timp de 9 minute şi 29 de secunde. Imaginile care surprind întregul incident au făcut înconjurul Internetului şi au scos în stradă mii de oameni din toată lumea, care au protestat sub sloganul „Black Lives Matter” (BLM).
 
Dar ce s-a întâmplat după ce piciorul lui Chauvin a eliberat gâtul victimei? O filmare obţinută de camera corporală a poliţistului, vizionată miercuri, în instanţă, dezvăluie reacţia inculpatului.
 
La câteva momente după ce George Floyd a fost dus în ambulanţă, un martor l-a confruntat pe fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis, indignat de modul în care bărbatul afro-american a fost tratat.
 
„Asta e doar o singură părere", i-a răspuns Chauvin în timp ce urca în maşina echipajului, adăugând că trebuia să-l controleze pe individ pentru că probabil „punea ceva la cale”.
 
Este prima oară când publicul află perspectiva fostului ofiţer despre incident.
 
 
Martorul Charles McMillian a mărturisit că în ziua de 25 mai 2020 l-a încurajat pe Floyd să se conformeze poliţiei, repetându-i că nu poate câştiga o astfel de luptă. Vocea lui McMillan este înregistrată în filmarea iniţială, unde acesta îi strigă lui Chauvin să ridice genunchiul. Ulterior, bărbatul de 61 de ani i-a spus poliţistului că cele întâmplate au fost „o greşeală”.

În prima zi a procesului, procurorul Jerry Blackwell l-a acuzat pe pe Chauvin de ucidere din culpă. Avocatul apărării, Eric Nelson, a respins acuzaţiile şi a spus că George Floyd era sub influenţa drogurilor şi că forţa folosită împotriva sa a fost justificată.

În cea de-a treia zi a procesului lui Chauvin au fost prezentate mărturii ale mai multor persoane care au interacţionat cu Floyd, precum şi fragmente grafice, filmate de camera corporală cu care sunt doatate echipajele de poliţie. Impactul emoţional a fost mare, iar în sala de judecată s-au scurs multe lacrimi. Chiar şi McMillian a izbucnit în plâns, solicitând o scurtă pauză. „Mă simt neajutorat”, a spus el. 
 
 
În cazul în care Dereck Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este găsit vinovat, riscă o pedeapsă de până la 40 de ani de închisoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici