VIDEO Ciocniri între elevi şi poliţie în Franţa. Elevii contestă decizia autorităţilor de a menţine şcolile deschise în timpul crizei COVID-19

  • Elevii adunaţi în faţa liceului din Compiegne, la nord de capitala Franţei, Paris, s-au confruntat luni cu poliţia.
  • Elevii consideră că şcolile deschise reprezintă riscuri pentru sănătate în timpul crizei coronavirusului, au declarat poliţia şi primarul oraşului.
  • Departamentul de poliţie locală a anunţat că au fost făcute patru arestări, iar un pompier a fost rănit uşor.
  • Poliţia a catalogat incidentele drept „inacceptabile”.
1169 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ciocniri între elevi şi poliţie în Franţa. Elevii contestă decizia autorităţilor de a menţine şcolile deschise în timpul crizei COVID-19

Ciocniri între elevi şi poliţie în Franţa. Elevii contestă decizia autorităţilor de a menţine şcolile deschise în timpul crizei COVID-19

În videoclipurile postate pe reţelele de socializare se observă cum un grup de tineri înconjoară o maşină de poliţie şi încearcă să o răstoarne, în timp ce alte videoclipuri surprind incendii de stradă.
 
Primarul Compiegne, Philippe Marini, a confirmat, de asemenea, la BFM TV că au existat probleme şi a condamnat atacurile asupra ofiţerilor de poliţie.
 
Demonstraţiile studenţeşti au început să se acumuleze în Franţa în ultima săptămână, unii profesori şi elevi protestând faţă de măsurile de a menţine şcolile deschise - în timp ce restul Franţei se află în carantină - spunând că le pune în pericol sănătatea.
 
Săptămâna trecută, forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene după ce elevii au blocat accesul într-un liceu din Paris, în cadrul unui protest împotriva măsurilor sanitare inadecvate luate pentru a preveni contaminarea. Pentru marţi, sindicatele profesorilor au anunţat o zi de proteste pe plan naţional.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici