Viktor Ianukovici este "nevoit" să se afle sub protecţia Rusiei, afirmă Kremlinul

Kremlinul a apreciat, vineri, că preşedintele ucrainean demis Viktor Ianukovici este în continuare liderul legitim al Ucrainei, însă el este nevoit să se afle sub protecţia Rusiei, deoarece viaţa sa este în pericol.

218 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici este "nevoit" să se afle sub protecţia Rusiei, afirmă Kremlinul

Preşedintele ucrainean demis Viktor Ianukovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ianukovici este preşedintele legitim al Ucrainei", a subliniat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, într-o emisiune a postului de televiziune Rossia 1, relatează RIA Novosti.

"El se află în Rusia, deoarece bărbaţii pot intra pe teritoriul acestei ţări", a ironizat Peskov, cu referire la decizia Ucrainei de a interzice intrarea pe teritoriul său a bărbaţilor ruşi cu vârsta între 16 şi 60 de ani.

Purtătorul de cuvânt a menţionat că Ianukovici "este, de fapt, nevoit să se afle aici, sub protecţia Rusiei, deoarece în Ucraina viaţa sa este în pericol".

Peskov a fost de acord cu afirmaţia prezentatorului emisiunii privind tendinţa Statelor Unite şi Uniunii Europene de a înlătura de la putere lideri mondiali care nu servesc interesele lor.

"Trebuie să fii un lider la fel de puternic ca (preşedintele rus Vladimir) Putin pentru a riposta" acestor încercări, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Anterior, Putin a declarat că Viktor Ianukovici "nu a fugit" de la Kiev, admiţând că a fost nevoit să plece din cauza evenimentelor.

"Nu sunt de acord cu ideea că a fugit", a afirmat Putin.

"Ianukovici nu a fugit din Kiev, dar a fost nevoit să meargă în provincie; imediat ce a părăsit capitala, sediul Preşedinţiei şi al Guvernului au fost ocupate", a explicat preşedintele rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici