Viktor Ianukovici, suspectat de spălare de bani în Elveţia

Viktor Ianukovici, preşedintele ucrainean înlăturat de la putere, este suspectat de spălare de bani în Elveţia, iar Ministerul Public al Confederaţiei (MPC) analizează în prezent situaţia sa.

637 afișări
Imaginea articolului Viktor Ianukovici, suspectat de spălare de bani în Elveţia

Viktor Ianukovici (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Informaţia, apărută în presa elveţiană şi germană, a fost confirmată sâmbătă pentru AFP.

"MPC confirmă faptul că a primit o comunicare de la MROS (Biroul elveţian de Combatere a Spălării Banilor) cu privire la suspiciuni de spălare de bani" şi eventuale acte de corupţie "în care Viktor Ianukovici şi anturajul său ar putea apărea", a precizat o purtătoare de cuvânt.

Preşedintele înlăturat de la putere şi anturajul său sunt deja vizaţi de o anchetă penală deschisă de Ministerul Public al cantonului Geneva.

Viktor Ianukovici şi fiul său Aleksandr sunt suspectaţi de spălare de bani la scară mare.

În urmă cu două săptămâni, Elveţia a blocat deja averile lui Viktor Ianukovici şi ale anturajului său. Măsură a fost extinsă şi la alţi cetăţeni ucraineni la începutul săptămânii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici