Violenţe la un miting al extremei drepte în timp ce refugiaţi coborau în Gara Dortmund

Cinci persoane au fost rănite, iar patru au fost arestate, în urma unor confruntări între extremişti de drepata, extremişti de stânga şi poliţie, în apropierea de Gara Dortmund, în timp ce în staţie coborau refugiaţi, au anunţat forţele de ordine duminică, relatează DPA în pagina electronică.

2674 afișări
Imaginea articolului Violenţe la un miting al extremei drepte în timp ce refugiaţi coborau în Gara Dortmund

Violenţe la un miting al extremei drepte în timp ce refugiaţi coborau în Gara Dortmund (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Patru persoane au fost arestate, după ce aproximativ 20 de extremişti de dreapta s-au ciocnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu aproximativ 30 de extremişti de stânga şi cu poliţişti, în care au aruncat cu sticle şi pocnitori.

Trei poliţişti, un demonstrant şi un trecător au fost răniţi.

La miting, organizat de către filiala locală a unui partid de extremă dreapta în apropiere de gară, au participat aproximativ 30 de extremişti.

Poliţia a precizat că demonstranţii au fost ţinuţi la distanţă de gară, pentru a nu fi văzuţi sau auziţi de către refugiaţii care soseau în staţie.

Sute de imigranţi au sosit în oraş în ultimele zile, iar Dortmundul aşteaptă şi mai mulţi.

Violenţele au izbucnit după ce câteva sute de extremişti de stânga, dintre care unii aveau atitudini provocatoare potrivit forţelor de ordine, au încercat să blocheze ieşirea extremiştilor de dreapta din zona gării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici