Viorica Dăncilă, întrevedere cu Fatima Bint Mubarak, soţia fondatorului EAU, ”Mama Emiratelor”

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, prilej cu care a avut o întrevedere cu Alteţa Sa Şeica Fatima Bint Mubarak, ”Mama Emiratelor”, soţia fondatorului Emiratelor Arabe Unite, a anunţat Guvernul într-un comunicat de presă.

1873 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, întrevedere cu Fatima Bint Mubarak, soţia fondatorului EAU, ”Mama Emiratelor”

Viorica Dăncilă, întrevedere cu Fatima Bint Mubarak, soţia fondatorului EAU, ”Mama Emiratelor”

”Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, prilej cu care a avut o întrevedere cu Alteţa Sa Şeica Fatima Bint Mubarak, <Mama Emiratelor>, soţia fondatorului EAU. La întrevedere, Viorica Dăncilă a fost însoţită de Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, şi consilieri din aparatul propriu de lucru al Prim-ministrului României. Cu această ocazie, s-a discutat despre stadiul relaţiei bilaterale româno-emirateze, sens în care prim-ministrul român a reconfirmat angajamentul Guvernului României pentru consolidarea relaţiilor ţării noastre cu lumea arabă, obiectiv evidenţiat în Programul de guvernare 2017-2020”, se arată în comunicatul Guvernului remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Viorica Dăncilă a transmis ”aprecierea faţă de ospitalitatea şi sprijinul acordat de autorităţile emirateze cetăţenilor români care au ales să lucreze sau să se stabilească în EAU, amintind că aceştia aduc o contribuţie importantă la dezvoltarea Emiratelor Arabe Unite, precum şi la consolidarea relaţiilor de prietenie dintre cele două state”.

”Pe acest fundal, a exprimat convingerea că autorităţile emirateze vor continua să acorde sprijin comunităţii româneşti. De asemenea, în cursul întrevederii, oficialul român a exprimat apreciere faţă de activitatea Alteţei Sale Şeica Fatima Bint Mubarak în domeniile educaţiei şi drepturilor femeilor, sens în care a arătat că România acordă o mare importanţă respectării drepturilor universale ale omului, precum şi prezervării caracterului universal, imparţial, neselectiv şi indivizibil al acestora. Întrevederea a prilejuit, totodată, şi un schimb de opinii pe elemente legate de evoluţiile de securitate la nivel regional şi internaţional, cu accent pe relaţiile UE-Consiliul de Cooperare al Golfului, disensiunile dintre statele din Golf şi Yemen. În acest context, Viorica Dăncilă a transmis că România încurajează şi sprijină toate formele de dialog politic, ca mijloc principal de gestionare a problemelor lumii arabe şi de identificare a celor mai bune soluţii pentru eliminarea tensiunilor dintre statele din regiune”, mai informează Executivul.

Premierul Dăncilă a menţionat că ţara noastră va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, şi va continua să acorde o importanţă deosebită Vecinătăţii Sudice a Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici