Vladimir Putin: Atacul chimic din Siria a fost o înscenare a SUA. Americanii pregătesc mai multe atacuri la Damasc

Vladimir Putin susţine că deţine informaţii potrivit cărora Statele Unite pregătesc un atac cu rachetă în Siria şi plănuiesc să arunce în responsabilitatea regimului Assad mai multe atacuri chimice asupra poporului sirian. Preşedintele Rusiei spune că Moscova a primit informaţii potrivit cărora SUA pregătesc atacuri în suburbiile sudice ale Damascului.

5940 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Atacul chimic din Siria a fost o înscenare a SUA. Americanii pregătesc mai multe atacuri la Damasc

Vladimir Putin: Atacul chimic din Siria a fost o înscenare a SUA. Americanii pregătesc mai multe atacuri la Damasc (Imagine: Hepta)

Putin a avertizat şi statele din Vest, arătând că nu va tolera critici în raport cu rolul Rusiei în Siria, în contextul în care statele G7 i-au atras atenţia în legătură cu susţinerea arătată regimului lui Bashar al-Assad, informează express.co.uk. 
 
Întrebat dacă se aşteaptă la mai multe atacuri cu rachetă ale SUA în Siria, liderul rus a răspuns: „Avem informaţii că provocări similare sunt pregătite în alte părţi din Siria, inclusiv în suburbiile sudice ale Damascului, acolo unde plănuiesc lansarea de substanţe, iar apoi să dea vina pe autorităţile siriene invocând folosirea armelor chimice". Putin nu a oferit, însă, niciun fel de dovadă care să susţină aceste afirmaţii, dar a menţionat că spera că adversităţile se vor domoli. Vladimir Putin a mai spus şi că raidurile aeriene ale americanilor în Siria i-au amintit de armele de distrugere în masă care au urmat invaziei Irakului din 2003. 
 
Declaraţia vine în contextul în care Boris Johnson a solicitat sancţiuni împotriva Siriei şi Rusiei după atacul chimic de săptămâna trecută. Secretarul pentru Afaceri Externe a mai transmis şi că „regimul Assad se apropie de final. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută a fost un atac din partea lui Assad şi a oamenilor lui. Pe baza acestor circumstanţe, sancţiunile economice şi individuale par adecvate". 
 
Marţi, miniştrii de Externe care au participat la o întrevedere a G7 au respins solicitarea Marii Britanii în privinţa impunerii unor sancţiuni Rusiei în urma presupusului atac chimic din Siria, informează BBC News online.
 
Miniştrii de Externe au încercat să ajungă la un acord comun în legătură cu conflictul din Siria, înainte ca secretarul de stat al SUA să întreprindă o vizită în Rusia pentru a convinge Administraţia de la Kremlin să nu mai susţină Guvernul Bashar al-Assad în războiul sirian.
 
Statele membre ”Grupului celor şapte” a ajuns la concluzia comună că nu există o soluţie a rezolvării crizei siriene atâta timp cât preşedintele Assad se află la conducerea Administraţiei de la Damasc.
 
Propunerile ca Rusia să fie sancţionată în urma atacului chimic ce a avut loc în Siria au fost marginalizate în cadrul întrevederii miniştrilor de Externe ai G7. Sancţiunile împotriva Rusiei şi Siriei nu vor fi puse în aplicare decât după concluzia investigaţiei atacului chimci ce a avut loc la 4 aprilie, potrivit unor surse ale Guvernului Marii Britanii.
 
Membrii Grupului celor şapte, ce include cele mai industrializate state din lume, au căzut de acord să întârzie implementarea sancţiunilor până la descoperirea unor dovezi ”ferme şi incontestabile” asupra atacului chimic, potrivit postului de televiziune BBC News.
 
 
 
 
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici