Vladimir Putin decretează patru zile libere pentru ca ruşii să se ocupe de "grădinărit"

Premierul rus Vladimir Putin a decretat joi patru zile libere, inclusiv 7 mai, ziua învestiturii sale la Kremlin, oficial pentru ca ruşii să se ocupe de "grădinărit", au anunţat agenţiile ruse.

637 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin decretează patru zile libere pentru ca ruşii să se ocupe de "grădinărit"

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele ales nu a făcut nicio referire la depunerea jurământului care va marca revenirea sa la Kremlin după patru ani la conducerea Guvernului.

Putin a declarat că din 6 până în 9 mai, ruşii nu vor mai merge la serviciu, "populaţia exprimându-se în favoarea unor zile libere suplimentare pentru a merge la ţară, la grădinărit".

Ziua de 9 mai, dată la care ruşii celebrează sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, este liberă în fiecare an. În plus, se va lucra în sâmbetele de 5 şi 12 mai în schimbul liberelor de pe 7 şi 8 mai.

Vladimir Putin a fost ales la preşedinţie cu aproape 64 la sută din voturi la 4 martie, în condiţii controversate şi în pofida unei importante mişcări de contestare.

După două mandate de preşedinte (2000-2008), el a părăsit Kremlinul pentru a deveni premier deoarece nu putea să deţină mai mult de două mandate consecutiv, conform Constituţiei.

El i-a lăsat funcţia de şef al statului unui subordonat, Dmitri Medvedev, care s-a retras în faţa mentorului său pentru a permite revenirea acestuia la preşedinţie în 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici