Vladimir Putin îl apără pe Berlusconi: Nu ar fi avut probleme cu justiţia dacă era homosexual

Fostul premier italian Silvio Berlusconi nu ar fi avut probleme cu justiţia dacă ar fi fost homosexual şi nu i-ar fi plăcut să cucerească femei, a apreciat joi preşedintele rus, Vladimir Putin, într-o intervenţie avută la Forumul de la Valdai (nord-vestul Rusiei).

542 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin îl apără pe Berlusconi: Nu ar fi avut probleme cu justiţia dacă era homosexual

Silvio Berlusconi si Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Berlusconi este judecat pentru că îi plac femeile. Dacă ar fi fost homosexual, nimeni nu s-ar fi luat de el", a afirmat Putin, în faţa unui panel de foşti lideri, printre care fostul preşedinte al Comisiei Europene (CE) Romano Prodi sau fostul premier francez François Fillon.

Afirmaţia lui Putin a provocat hohote de râs în rândul audienţei.

Forumul de la Valdai, organizat de agenţia oficială rusă RIA Novosti, reuneşte în fiecare an foşti lideri politici, jurnalişti şi experţi străini şi ruşi în problematica Rusiei.

Vladimir Putin a promulgat la sfârşitul lunii iunie o lege care pedepseşte "propaganda" homosexuală în faţa minorilor.

Această lege a fost denunţată de către numeroşi apărători ai drepturilor omului din Rusia, deoarece formularea sa vagă lasă loc unei interpretări foarte extinse.

Totodată, legea a provocat un val de indignare în rândul apărătorilor drepturilor homosexualilor, care au făcut apel la boicotarea Jocurilor Olimpicede Iarnă ce vor avea loc la Soci, în sudul Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici