Vladimir Putin l-a primit pe Valéry Giscard d'Estaing

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit joi pe fostul preşedinte francez Valéry Giscard d'Estaing, cu care a discutat, în special, despre criza din Ucraina şi consecinţele sale asupra relaţiilor dintre Moscova şi Paris, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, citat de Le Parisien.

1021 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin l-a primit pe Valéry Giscard d'Estaing

Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d'Estaing (Imagine: HEPTA)

Vladimir Putin şi Valéry Giscard d'Estaing au avut "un schimb substanţial de păreri în legătură cu situaţia din Ucraina şi consecinţele sale atât asupra relaţiilor dintre Rusia şi Franţa, cât şi asupra celor dintre Rusia şi Uniunea Europeană", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

"Rusia şi UE trebuie să pună capăt (...) climatului de tensiuni şi critici", a pledat fostul preşedinte francez într-un interviu pentru agenţia de stat Tass.

Conflictul armat din estul Ucrainei între forţele fidele Kievului şi separatiştii proruşi a provocat cea mai gavă criză dintre Rusia şi occidentali de la sfârşitul Războiului Rece. UE şi Statele Unite au impus anul trecut o serie de sancţiuni Moscovei, pe care o acuză că oferă sprijiin militar rebelilor ucraineni, o acuzaţie respinsă de Moscova.

În acest context, Franţa a suspendat la sfârşitul lui 2014 "până la un nou ordin" livrarea către Rusia a unor nave de război de tip Mistral, din cauza presupusei implicări a Moscovei în conflictul din Ucraina.

Valéry Giscard d'Estaing, în vârstă de 89 de ani, preşedinte al Franţei în perioada 1974-1981, se află în Rusia cu ocazia lansării unei cărţi, "Victoria Marii Armate", în care face un exerciţiu de imaginaţie asupra a ceea ce s-ar întâmpla dacă Napoleon s-ar întoarce victorios în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici