Vladimir Putin neagă că Rusia este implicată militar în conflictul din Ucraina

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a negat, joi, implicarea militară a ţării sale în conflictul din estul Ucrainei, adăugând că nu se opune desfăşurării de trupe internaţionale de menţinere a păcii în Ucraina, informează site-ul agenţiei Dpa International.

908 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin neagă că Rusia este implicată militar în conflictul din Ucraina

Vladimir Putin neagă că Rusia este implicată militar în conflictul din Ucraina

Liderul de la Kremlin susţine că Rusia a avut rolul de negociator în convorbirile de pace în numele insurgenţilor separatişti proruşi care luptau împotriva forţelor Guvernului de la Kiev în regiunile din estul Ucrainei, situate la graniţa cu Rusia.

”Grupările locale din estul Ucrainei sunt suficiente pentru gestionarea ameninţărilor militare”, a afirmat preşedintele rus.

Putin a adăugat că ar fi de acord cu desfăşurarea de trupe internaţionale de menţinere a păcii în regiunile beligerante din Ucraina, dacă ar exista un consens între Guvernul de la Kiev şi grupările separatiste.

Tot joi, liderii Uniunii Europene au convenit să prelungească cu încă şase luni termenul de aplicare a sancţiunilor economice împotriva Rusiei, pentru anexarea Peninsulei Crimeea şi pentru implicarea sa în conflictul din estul Ucrainei. Kievul şi cancelariile occidentale susţin că Rusia s-a implicat activ în conflictul din estul Ucrainei, oferind asistenţă militară celulelor separatiste. Moscova a negat în repetate rânduri aceste acuzaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici