Jens Stoltenberg salută o cooperare mai strânsă între NATO şi UE

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat, joi, o cooperare mai strânsă între alianţa militară a Occidentului şi Uniunea Europeană, menţionând că cele două sunt mai puternice împreună, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

122 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg salută o cooperare mai strânsă între NATO şi UE

Jens Stoltenberg salută o cooperare mai strânsă între NATO şi UE

"Forţele şi capabilităţile dezvoltate sub iniţiative UE trebuie să fie valabile şi pentru NATO, deoarece deţinem un singur set de forţe. Împreună suntem mai puternici", a afirmat oficialul NATO pentru reporteri, odată ajuns la summitul liderilor europeni, ţinut la Bruxelles.

Acesta a mai declarat că retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va schimba relaţia Blocului comunitar cu alianţa militară.

Tot joi, 25 de naţiuni europene vor semna un pact pentru finanţarea, dezvoltarea şi implementarea forţelor armate comune.

Pactul, iniţial blocat de Parlamentul francez în anii 1950 şi apoi de Marea Britanie, are ca scop oprirea investirii miliardelor de euro în politici de apărare fragmentate şi renunţarea la dependenţa puternică a Europei de Statele Unite.

"Nicio ţară din UE nu poate asigura securitatea cetăţeniilor pe cont propriu", a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici