Vladimir Putin recunoaşte că 2022 va fi un an dificil pentru economia Rusiei şi majorează pensiile şi salariul minim

  • Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri că majorează pensiile şi salariul minim din Rusia.
  • Experţii susţin că este o încercare a liderului de la Kremlin de a minimaliza impactul războiului din Ucraina asupra economiei ruseşti, potrivit Reuters.
1690 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin recunoaşte că 2022 va fi un an dificil pentru economia Rusiei şi  majorează pensiile şi salariul minim

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat miercuri majorarea cu 10% a pensiilor şi a salariului minim pentru a-i proteja pe ruşi de inflaţie, dar a negat că problemele economice ale ţării sunt legate de războiul din Ucraina.

Cu o inflaţie anuală de aproape 18%, liderul de la Kremlin a recunoscut că 2022 va fi un an „dificil" pentru economie.

Când spun 'dificil', nu înseamnă că toate aceste dificultăţi au legătură cu operaţiunea militară specială", a declarat Putin la o reuniune a Consiliului de Stat de la Moscova.

Majorarea pensiilor va intra în vigoare la 1 iunie, în timp ce majorarea salariului minim se va aplica de la 1 iulie. Analiştii au declarat că aceste măsuri nu vor împiedica o scădere bruscă a veniturilor reale.

Chiar şi cu o creştere de 10% a salariului minim şi a pensiilor, specialiştii se aşteaptă ca veniturile reale ale ruşilor să scadă cu 7,5%, iar salariile reale să scadă cu aproape 6% în acest an. Ei mai estimează ca sărăcia va creşte la 12,6% în acest an, de la 11% în 2021.

Salariul minim din Rusia este în prezent de 13.890 de ruble (250 de dolari) pe lună, în timp ce pensia medie se ridică la 18.521 de ruble pe lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici