Vladimir Putin: Referendumul din Crimeea este în conformitate cu reglementările internaţionale

Referendumul din regiunea ucraineană Crimeea este în conformitate cu dreptul internaţional şi cu Carta Naţiunilor Unite, i-a transmis Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, secretarului general ONU, Ban Ki-moon.

659 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Referendumul din Crimeea este în conformitate cu reglementările internaţionale

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Domnii Putin şi Ban Ki-moon au evocat problema referendumului, iar preşedintele Rusiei a subliniat că organizarea plebiscitului este în conformitate cu principiile dreptului internaţional şi cu Carta ONU", a comunicat Kremlinul, conform AFP.

Statele Unite şi Rusia "nu au o viziune comună" în privinţa situaţiei din Ucraina, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că Rusia va respecta "voinţa locuitorilor din Crimeea".

Lavrov a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o la Londra cu secretarul de Stat american, John Kerry, pe tema crizei din Ucraina. "Nu avem o viziune comună pe tema Ucrainei, chiar dacă dialogul a fost util şi constructiv", a precizat Lavrov într-o conferinţă de presă.

Rusia nu intenţionează să invadeze militar estul Ucrainei, a insistat Lavrov, afirmând că situaţia din oraşul Doneţk este "revoltătoare".

Lavrov a dat asigurări că Rusia nu se va implica în situaţia din oraşul ucrainean Doneţk, după confruntări între manifestanţi proruşi şi naţionalişti proeuropeni soldate cu cel puţin un mort.

Regiunea Crimeea va organiza duminică un referendum controversat privind unirea cu Rusia. Occidentul a avertizat că nu va recunoaşte rezultatul plebiscitului.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că speră în continuare într-o soluţie diplomatică la criza din Crimeea, avertizând Rusia că vor exista "consecinţe" dacă această cale va eşua.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici