Vladimir Putin: Rusia nu intenţionează să creeze o alianţă politico-militară în baza grupului BRICS

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luni seara că Moscova nu are intenţia de a crea o alianţă politico-militară în baza grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), relatează agenţia Itar-Tass.

233 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia nu intenţionează să creeze o alianţă politico-militară în baza grupului BRICS

Vladimir Putin: Rusia nu intenţionează să creeze o alianţă politico-militară în baza grupului BRICS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bineînţeles, statele din cadrul BRICS vor să consolideze cooperarea lor în domeniul politic. În acest scop, vom intensifica consultările şi acţiunile comune în cadrul organizaţiilor internaţionale, în special la ONU", a afirmat Putin.

El a adăugat că planifică crearea unui secretariat virtual al BRICS.

"Totodată, ţin să subliniez că nu planificăm înfiinţarea unei alianţe politico-militare în baza BRICS", a declarat liderul de la Kremlin.

În opinia sa, în epoca contemporană posibilitatea de a avea frontiere comune nu joacă un rol esenţial. "Din contră, procesele globale ne determină să unim eforturile, deoarece toate provocările şi problemele devin comune. În cazul grupului BRICS, avem mai multe interese strategice similare", a adăugat el.

În opinia lui Putin, "în lipsa unei poziţii comune a Rusiei şi Chinei în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, situaţia din Siria ar fi repetat scenariul din Libia sau Irak".

Preşedintele rus participă marţi la Fortaleza (nord-estul Braziliei) la summitul BRICS, care reuneşte marile ţări emergente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici