Vladimir Putin susţine că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina. Acţiunile ruseşti şi rubla au crescut după anunţ. Casa Albă aşteaptă dovezi

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că Rusia şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO a estimat, la sfârşitul lui aprilie, că se află până la 40.000 de persoane. Acţiunile ruseşti şi rubla au crescut după anunţul liderului de la Kremlin. Statele Unite aşteaptă dovezi privind retragerea trupelor ruse.

5894 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin susţine că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina. Acţiunile ruseşti şi rubla au crescut după anunţ. Casa Albă aşteaptă dovezi

Vladimir Putin susţine că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ni s-a spus tot timpul că trupele noastre de la frontiera ucraineană ridică îngrijorări: le-am retras, ele nu mai sunt în prezent la frontiera ucraineană, ci acolo unde desfăşoară exerciţii în mod obişnuit", a declarat el la încheierea întâlnirii sale cu preşedintele OSCE, elveţianul Didier Burkhalter.

Acţiunile ruseşti şi rubla cresc după ce Putin a spus că a retras trupele de la graniţa cu Ucraina

Acţiunile ruseşti au înregistrat miercuri cea mai mare creştere a ultimelor şapte săptămâni, iar rubla este în urcare, după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că a retras trupele de la graniţa cu Ucraina şi a cerut separatiştilor să amâne referendumul, pentru detensionarea situaţiei.

Indicele Micex al bursei din Moscova a avansat cu 3,1%, cea mai mare creştere de după 18 martie, transmite Bloomberg.

Randamentul obligaţiunilor denominate în ruble, cu scandenţa în 2027, a scăzut cu 0,32 puncte procentuale, la 9,15%.

Rubla s-a apreciat cu 1,1%, la 41,2451 unităţi pentru un coş dolar-euro al băncii centrale a Rusiei.

Casa Albă: Nu avem dovezi că trupele ruse au fost retrase de la frontierele Ucrainei

Statele Unite încă nu au dovezi privind retragerea trupelor ruse de la frontierele Ucrainei, aşa cum a afirmat preşedintele rus, Vladimir Putin, anunţă Casa Albă, citată de AFP.

"Statele Unite ar primi favorabil o asemenea măsură, dar, deocamdată, nu există dovezi că a avut loc o retragere a trupelor", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

"Am primi favorabil o retragere semnificativă şi transparentă a trupelor ruse", a adăugat oficialul american.

La rândul său, Alianţa Nord-Atlantică a comunicat că nu are informaţii care să confirme retrgerea trupelor ruse de la frontierele Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici