Vladimir Putin va stabili dacă Nadia Savcenko poate fi eliberată în cadrul unui schimb de prizonieri

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va lua o decizie privind propunerile de eliberare a pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko în cadrul unui eventual schimb de prizonieri cu Ucraina, a declarat, miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

2840 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin va stabili dacă Nadia Savcenko poate fi eliberată în cadrul unui schimb de prizonieri

Vladimir Putin va stabili dacă Nadia Savcenko poate fi eliberată în cadrul unui schimb de prizonieri

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, s-a întâlnit miercuri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, cerându-i o "soluţie umanitară" în cazul pilotului militar Nadia Savcenko, ce a fost condamnată la 22 de ani de închisoare în Rusia.

"Am ascultat propunerile privind un eventual schimb de prizonieri; vor fi analizate în conformitate cu legislaţia rusă, iar decizia va fi luată de preşedinte", a declarat Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei Tass.

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a fost găsită vinovată de moartea jurnaliştilor ruşi Igor Korneliuk şi Anton Voloşin şi a fost condamnată de o instanţă rusă la 22 de ani de închisoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici