Voluntara MSF contaminată cu virusul Ebola în Liberia a fost repatriată în Franţa

Voluntara de origine franceză a Médecins sans Frontières (MSF) contaminată cu virusul Ebola în Liberia a sosit în cursul nopţii de joi spre vineri la aeroportul militar Villacoublay, în apropiere de Paris, a constatat o jurnalistă a AFP.

367 afișări
Imaginea articolului Voluntara MSF contaminată cu virusul Ebola în Liberia a fost repatriată în Franţa

Voluntara MSF contaminată cu virusul Ebola în Liberia a fost repatriată în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O ambulanţă a serviciului de pompieri escortată de patru motociclete şi câteva vehicul a ieşit la puţin timp după ora locală 01.45 (02.45, ora României) din baza militară unde, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, avionul medical care a adus-o pe bolnavă din Africa a aterizat cu puţin timp mai devreme.

Pacienta urmează să fie internată într-un spital de la Saint-Mandé, în apropiere de Paris, echipat cu "două camere cu presiune negativă".

Este vorba de primul caz de contaminare cunoscut printre francezii prezenţi în zonele afectate din Africa.

Identitatea şi funcţia femeii, care a contractat boala la Monrovia, unde era în misiune, nu au fost dezvăluite de MSF.

De la începutul anului, epidemia de Ebola a provocat moartea a 2.461 de persoane din 4.985 de cazuri înregistrate în principal în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, potrivit ultimului bilanţ al OMS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici