Voronin: Republica Moldova poate ajunge în UE doar prin uniunea vamală rusă

PCRM intenţionează să continue protestele faţă de încheierea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, a anunţat liderul formaţiunii, Vladimir Voronin, care a apreciat că ţara poate ajunge în UE doar prin uniunea vamală a Rusiei.

280 afișări
Imaginea articolului Voronin: Republica Moldova poate ajunge în UE doar prin uniunea vamală rusă

Vladimir Voronin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Voronin a anunţat că protestele vor continua nu doar pe străzile Chişinăului, ci şi în Parlament. Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) şi-a exprimat indignarea faţă de decizia guvernanţilor moldoveni de a pleca la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnus fără să ţină cont de opinia poporului şi a Parlamentului, relatează IPN în pagina electronică de marţi.

Mai mult decât atât, Voronin şi-a exprimat speranţa că emisarii de la Bruxelles vor renunţa la ideea asocierii cu Republica Moldova, în contextul în care în Ucraina, vecinul Republicii Moldova, acest demers a suferit un eşec.

Calea noastra spre UE este posibila doar prin Uniunea Vamala (...), o cale sigură şi efecicentă. Moldova nu este pregatita pentru integrarea europeană”, a mai spus liderul partidului comunist de la Chişinău.

Voronin şi-a exprimat îngrijorarea faţă de parcursul european al ţării sale, în condiţiile în care Uniunea Europeană este afectată de criză. “Cred că, în 20 de ani, Uniunea Europeană nu va mai exista (...) Moldova nu va deveni niciodata membră a comunităţii. Lucrul cel mai important este să aducem la cunoştinţa poporului această realitate”, a apreciat fostul şef de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici