Donald Trump, dificultăţi în anularea "Obamacare"/ Votul în Camera Reprezentanţilor, amânat din nou din lipsă de susţinere

Liderii republicani ai Camerei Reprezentanţilor au fost nevoiţi să amâne din nou, vineri, la solicitarea preşedintelui Donald Trump, votul pe tema reformării sistemului de sănătate prin anularea Legii pentru servicii medicale denumită informal "Obamacare", relatează agenţia Associated Press.

1481 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, dificultăţi în anularea "Obamacare"/ Votul în Camera Reprezentanţilor, amânat din nou din lipsă de susţinere

Votul pe tema anulării "Obamacare", amânat la cererea lui Donald Trump din lipsă de voturi - surse

Decizia pare să semnaleze o înfrângere politică pentru Donald Trump, care a promis de nenumărate ori, mai ales în campania electorală, anularea Legii pentru protecţia pacientului şi servicii medicale accesibile ("Obamacare").

În pofida apelurilor insistente ale preşedintelui Donald Trump în sensul întrunirii voturilor necesare pentru anularea "Obamacare", liderul Camerei Reprezentanţilor, republicanul Paul Ryan, a fost nevoit să se deplaseze vineri la Casa Albă pentru a transmite că nu poate obţine majoritatea necesară.

În acest context, pentru a evita o înfrângere umilitoare în Camera Reprezentanţilor, Donald Trump a cerut personal oprirea dezbaterii de vineri fără supunerea la vot a proiectului de reformare a sistemului medical. Republicanii au majoritate în Camera Reprezentanţilor, dar unii congresmeni republicani nu sunt de acord cu ideea lui Donald Trump de a anula "Obamacare". Votul iniţial era programat joi, dar a fost amânat tot din lipsa voturilor.

În lipsa reformării reglementărilor în domeniu, Legea pentru servicii medicale accesibile, adoptată de preşedintele Barack Obama în anul 2010 şi denumită informal "Obamacare", va rămâne în vigoare în pofida intenselor critici republicane.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici