Vreme extremă. Ploile venite din Marea Neagră au dus la decesul a cel puţin 31 de persoane în Turcia

Numărul morţilor a crescut la 31 în Turcia în urma unor inundaţi grave provocate de masele de aer venite din Marea Neagră.

1515 afișări
Imaginea articolului Vreme extremă. Ploile venite din Marea Neagră au dus la decesul a cel puţin 31 de persoane în Turcia

Sursa foto: AP

Inundaţiile, printre cele mai grave experienţe pe care le-a experimentat Turcia, au adus haos în provinciile din nord, exact în momentul în care autorităţile au declarat că incendiile de vegetaţie din regiunile sudice au fost aduse sub control.

"Acesta sunt cele mai grave inundaţii pe care le-am văzut", a declarat joi, ministrul de Interne, Suleyman Soylu, reporterilor, după ce a analizat daunele care s-au extins în provinciile Bartin, Kastamonu şi Sinop.

„Riscul cu care se confruntă cetăţenii noştri este mare. Există daune semnificative şi în cea ce priveşte infrastructura.”

29 de persoane au murit ca urmare a inundaţiilor din Kastamonu şi alte două persoane au murit în Sinop, a raportat Direcţia de Gestionare a Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă (AFAD).

Autoritatea meteorologică a Turciei a declarat că se preconizează ploi abundente în regiunea centrală şi estică a Mării Negre şi a avertizat cu privire la riscul inundaţiilor suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici