Washingtonul asigură că nu susţine niciun candidat la alegerile prezidenţiale din Egipt

Statele Unite au asigurat joi că nu susţin niciun candidat la viitoarele alegeri prezidenţiale din Egipt, un scrutin la care fostul şef al armatei Abdel Fattah al-Sisi este considerat favorit.

123 afișări
Imaginea articolului Washingtonul asigură că nu susţine niciun candidat la alegerile prezidenţiale din Egipt

Washingtonul asigură că nu susţine niciun candidat la alegerile prezidenţiale din Egipt (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ştim că mareşalul al-Sissi a demisionat din funcţia de ministru al Apărării şi că s-a declarat candidat la preşedinţie. Statele Unite nu susţin nicio parte şi niciun candidat la alegerile din Egipt", a afirmat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat american Marie Harf.

"Respectăm alegerea poporului egiptean şi anume el trebuie să aleagă direcţia pe care o va lua ţara sa", a adăugat ea.

Mareşalul Abdel Fattah al-Sisi, noul cel mai puternic om din Egipt, a anunţat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că va candida la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru primăvară şi a promis să "elibereze Egiptul de terorism".

Numit în funcţii din domeniul Apărării în perioada conducerii lui Morsi, al-Sissi a fost până miercuri seara şef al armatei, ministru al Apărării şi viceprim-ministru al autorităţilor interimare. Pentru a fi eligibil, el a fost nevoit să demisioneze din aceste funcţii.

Un lider al mişcării Fraţii Musulmani, confreria preşedintelui destituit Mohamed Morsi, a declarat ulterior că în Egipt nu va exista stabilitate sub preşedinţia lui Abdel Fattah al-Sisi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici