Washingtonul s-a declarat pregătit să ajute Rusia să asigure securitatea la JO de la Soci

Statele Unite sunt pregătite să ajute Rusia, lovită săptămâna trecută de două atentate, să asigure securitatea la JO de la Soci, i-a afirmat secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, omologului său rus, Serghei Şoigu.

185 afișări
Imaginea articolului Washingtonul s-a declarat pregătit să ajute Rusia să asigure securitatea la JO de la Soci

Washingtonul s-a declarat pregătit să ajute Rusia să asigure securitatea la JO de la Soci

În cursul unei discuţii telefonice, Hagel "i-a oferit asigurări ministrului Şoigu că Statele Unite sunt pregătite să furnizeze asistenţă în materie de securitate Rusiei pentru Jocurile Olimpice de la Soci, dacă o cerere va fi formulată", anunţă sâmbătă într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

În cursul acestei discuţii, şeful Pentagonului a condamnat atentatele sinucigaşe care au avut loc duminică şi luni la Volgograd şi a oferit asigurări că Statele Unite sunt "alături de ruşi în faţa terorismului".

Atentatul de duminică, comis în gara principală a acestui oraş situat la aproximativ 700 de kilometri de Soci, s-a soldat cu 18 morţi, iar cel de luni, comis într-un troleibuz, s-a soldat cu 16 morţi.

Jocurile Olimpice de Iarnă urmează să se desfăşoare în perioada 7-23 februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici