WikiLeaks promite un anunţ important sâmbătă, în Europa

Site-ul de Internet WikiLeaks, specializat în informaţii secrete, a promis "un anunţ important" sâmbătă în Europa, într-un mesaj publicat vineri pe site-ul de microbloguri Twitter, în pofida avertismentelor NATO cu privire la dezvăluiri referitoare la războiul din Irak.

61 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks promite un anunţ important sâmbătă, în Europa

WikiLeaks promite un anunţ important sâmbătă, în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anunţ important al WikiLeaks în Europa mâine (sâmbătă-n.r.), la ora 10.00", afirmă mesajul publicat pe contul de Twitter al WikiLeaks.

Mesajul WikiLeaks nu precizează unde anume în Europa şi după care fus orar va fi făcut anunţul.

Anterior, vineri, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, avertizase la Berlin împotriva unor noi dezvăluiri din partea WikiLeaks, căruia presa i-a atribuit intenţia de a publica în curând mii de documente secrete privind războiul din Irak.

La rândul său, Pentagonul, care a anunţat în urmă cu o săptămână că a mobilizat 120 de persoane pentru a evalua consecinţele posibile ale difuzării unor documente, a cerut luni presei să "nu faciliteze scurgerea" de informaţii despre Irak.

Site-ul WikiLeaks, fondat în 2006 şi specializat în informaţii secrete, a difuzat deja numeroase documente confidenţiale privind războaiele din Irak şi Afganistan, făcând dezvăluiri în special despre victimele civile şi presupusele legături dintre Pakistan şi insurgenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici