William Hague va merge în curând în Ucraina, care are "nevoie urgentă de ajutor"

Ministrul britanic de Externe, William Hague, a anunţat luni că va merge "în curând" în Ucraina, ţară care are "nevoie urgentă de un ajutor financiar" pentru a evita un posibil faliment.

150 afișări
Imaginea articolului William Hague va merge în curând în Ucraina, care are "nevoie urgentă de ajutor"

William Hague (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful diplomaţiei britanice a afirmat că omologul său rus Serghei Lavrov nu a menţionat o eventuală intervenţie militară în Ucraina în cursul conversaţiei lor telefonice de luni.

William Hague a cerut Rusiei şi Uniunii Europene să coopereze în acest dosar şi a afirmat că ar fi o "eroare" ca Ucraina să fie considerată drept teatrul unei "competiţii între Est şi Vest".

"Situaţia financiară a Ucrainei este foarte gravă şi potenţial neviabilă fără ajutor extern", a subliniat William Hague în cadrul unei declaraţii în Parlament.

Înainte de a merge la Kiev, el va merge luni seara la Washington pentru a se întâlni cu omologul său american John Kerry şi reprezentanţii FMI, "cel mai bine plasat" pentru a ajuta financiar Ucraina.

Noile autorităţi ucrainene, instituite după demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici, au afirmat luni că ţara are nevoie de 35 de miliarde de dolari în următorii doi ani şi au cerut organizarea unei conferinţe internaţionale a donatorilor.

Dar "susţinerea FMI necesită punerea în funcţiune în prealabil a unui Guvern stabil, legitim şi devotat întreprinderii reformelor necesare stabilităţii economice", a subliniat ministrul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici