Zeci de agenţi Secret Service, sancţionaţi disciplinar după spionarea unui membru al Congresului SUA

Patruzeci şi unu de agenţi ai Serviciului american de protecţie a personalităţilor (Secret Service) au fost sancţionaţi disciplinar după ce au spionat un membru al Congresului SUA, anunţă secretarul american pentru Securitatea Internă, Jeh Johnson, citat de ziarul The New York Post.

2048 afișări
Imaginea articolului Zeci de agenţi Secret Service, sancţionaţi disciplinar după spionarea unui membru al Congresului SUA

Zeci de agenţi Secret Service, sancţionaţi disciplinar după spionarea unui membru al Congresului SUA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Jeh Johnson a explicat că au fost verificate activităţile a 57 de angajaţi Secret Service în cadrul unei investigaţii privind vizualizarea dosarelor unui membru al Camerei Reprezentanţilor, Jason Chaffetz.

Informaţii din dosarele congresmanului au fost difuzate în presă.

Jason Chaffetz este un politician republican din statul Utah, preşedintele Comisiei Camerei Reprezentanţilor pentru Supervizarea instituţiilor guvernamentale. El a criticat în mai multe rânduri Secret Service pentru o serie de nereguli produse în ultimii ani. În acest context, 41 de agenţi Secret Service au încercat să îi compromită imaginea, difuzând date din activitatea sa profesională, inclusiv despre o aplicaţie eşuată pentru un loc de muncă acum mulţi ani.

Cei 41 de agenţi Secret Service au fost sancţionaţi disciplinar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici