Zelenski merge în SUA. Va vorbi la ONU unde va cere ajutor suplimentar pentru Ucraina şi izolarea Moscovei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski intenţionează să călătorească la Washington săptămâna viitoare pentru întâlniri cu preşedintele Biden şi cu parlamentarii americani, în timp ce face presiuni pentru acordarea de ajutor suplimentar pentru ţara sa devastată de război, potrivit WSJ.

470 afișări
Imaginea articolului Zelenski merge în SUA. Va vorbi la ONU unde va cere ajutor suplimentar pentru Ucraina şi izolarea Moscovei

Zelenski merge în SUA. Va vorbi la ONU unde va cere continuarea sprijinului acordat Ucrainei şi izolarea Moscovei

Zelenski urmează să călătorească în SUA pentru Adunarea Generală anuală a Naţiunilor Unite de la New York, unde va apărea personal pentru prima dată de la invazia Rusiei din 2022. Va pleda pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei şi izolarea Moscovei. După summit, este de aşteptat ca el să îşi continue drumul spre Washington.

Administraţia Biden a cerut Congresului o finanţare suplimentară de 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina. În timp ce Kievul se bucură de sprijin bipartizan în Congres, unii parlamentari conservatori din Camera Reprezentanţilor şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la continuarea trimiterii de ajutoare Ucrainei, la fel ca şi fostul preşedinte Donald Trump.

Călătoria de săptămâna viitoare va marca a doua vizită a lui Zelenski la Washington de la începutul războiului. El a vorbit în faţa Congresului şi s-a întâlnit cu Biden la Casa Albă în decembrie.

Occidentul a continuat să furnizeze sisteme de apărare antiaeriană şi antirachetă cu rază lungă de acţiune mai avansate pentru a ajuta Ucraina să străpungă liniile ruseşti, dar eforturile de a avansa cu succes spre sud şi de a rupe podul terestru al Rusiei, care se întinde de-a lungul coastei Mării Negre până în Crimeea, au eşuat.

Îngrijorarea în SUA şi Europa cu privire la potenţialul unui conflict lung şi static au crescut în ultimele săptămâni, deoarece forţele ucrainene au suferit pierderi grele şi au obţinut câştiguri foarte modeste în actuala contraofensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici