Zi de doliu naţional astăzi în Ucraina, în memoria victimelor exploziei miniere din regiunea Doneţk

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat zi de doliu naţional, joi, în memoria victimelor exploziei miniere produse miercuri dimineaţa în regiunea Doneţk, relatează Ukrinform.

375 afișări
Imaginea articolului Zi de doliu naţional astăzi în Ucraina, în memoria victimelor exploziei miniere din regiunea Doneţk

Zi de doliu naţional astăzi în Ucraina, în memoria victimelor exploziei miniere din regiunea Doneţk (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Cel puţin 17 persoane au murit în urma unei explozii produse miercuri dimineaţa în mina Zasiadko, situată într-o zonă din regiunea Doneţk controlată de separatişti, au anunţat autorităţile locale.

Steagurile naţionale vor fi coborâte în bernă joi, iar evenimentele sportive şi artistice programate pentru această zi vor fi amânate.

Potrivit concluziilor preliminare ale investigaţiei, accidentul a fost provocat de o explozie de metan.

O explozie produsă la mina Zasiadko în 2007 a provocat moartea a 106 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici