"Zilele liderul Hamas sunt numărate". Oficial american: "Are sânge american pe mâini"

Liderului Hamas Yahya Sinwar are "zilele numărate", a declarat un oficial american de rang înalt, în timp ce Israelul încearcă să-l elimine pe cel mai important lider din Gaza.

1938 afișări
Imaginea articolului "Zilele liderul Hamas sunt numărate". Oficial american:  "Are sânge american pe mâini"

"Zilele liderul Hamas sunt numărate". Oficial american: "Are sânge american pe mâini"

"Cred că se poate spune că zilele sale sunt numărate. De asemenea, cred că este sigur să spun că nu contează cât timp va dura", a declarat joi oficialul, după întâlnirile din Israel dintre consilierul pentru securitate naţională al Statelor Unite, Jake Sullivan, şi oficiali israelieni.

Făcând referire la faptul că mai mulţi americani au fost ucişi în atacurile din 7 octombrie ale Hamas, oficialul a spus că Sinwar are "sânge american pe mâini".

Israelul l-a acuzat public pe Sinwar că este "creierul" din spatele atacului terorist al Hamas împotriva Israelului - ceea ce îl face una dintre ţintele cheie ale războiului său din Gaza.

"Nu contează cât timp va dura, dar lui Sinwar i va plăti pentru faptele sale", a declarat oficialul.

În timp ce se afla în Israel, Sullivan a avut întâlniri ample cu conducerea israeliană, inclusiv cu cabinetul de război şi cu şeful serviciilor de informaţii Mossad, care au durat două ore.

Întâlnirile au inclus "discuţii intense" despre protejarea civililor, iar israelienii l-au informat pe Sullivan despre eforturile de a separa civilii de Hamas.

De asemenea s-a discutat detaliat despre eforturile de eliberare a ostaticilor deţinuţi în Gaza.

"Există o serie de iniţiative care sunt urmărite în prezent" pentru a asigura eliberarea unor ostatici, a declarat oficialul, deşi nu a putut "afirma cu certitudine care iniţiativă ar putea avea succes".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici