Zinaida Greceanîi ar urma să câştige alegerile pentru Primăria Chişinăului cu 51% din voturi

Candidatul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, ar urma să câştige turul al doilea al alegerilor pentru Primăria Chişinăului cu 51% din voturi, învingându-l pe primarul în exerciţiu Dorin Chirtoacă, potrivit unui sondaj citat de PRO TV Chişinău.

392 afișări
Imaginea articolului Zinaida Greceanîi ar urma să câştige alegerile pentru Primăria Chişinăului cu 51% din voturi

Zinaida Greceanîi ar urma să câştige alegerile pentru Primăria Chişinăului cu 51% din voturi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform sondajului, din numărul total de alegători care ar merge la vot, 51 la sută şi-ar da votul pentru Zinaida Greceanîi, iar 49% ar pune ştampila în dreptul lui Dorin Chirtoacă.

Totuşi, la întrebarea pentru cine aţi vota duminica viitoare, numărul voturilor acumulate scade de ambele părţi dacă se includ şi respondenţii indecişi. Astfel, pentru Zinaida Greceanîi ar vota 30 la sută din alegători, iar Dorin Chirtoacă ar acumula aproape 29 la sută din sufragii. Alţi 22,3% dintre respondenţi au declarat că nu ştiu pentru cine să voteze, iar 19,1% au spus că nu vor merge la vot.

Realizatorii sondajului au stabilit că dintre alegătorii care în primul tur l-au votat pe Oazu Nantoi, 48,6% l-ar vota în turul doi pe Chirtoacă, iar dintre votanţii lui Ilian Caşu, 78,3% o vor susţine în turul doi pe Greceanîi.

Sondajul a fost efectuat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din surse financiare proprii, în perioada 16-20 iunie, la el participând alegători din 5 sectoare ale capitalei şi 12 suburbii. Marja de eroare este de 2,8 procente.

Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar al capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă, a câştigat primul tur al alegerilor din 14 iunie, cu 37,52% din voturi, devansând-o pe Zinaida Greceanîi (35,68%), cu care se va confrunta duminică în turul al doilea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici