ŞTIRILE OREI 09.00 | 11 septembrie 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00.

362 afișări

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului, obţinând în turul II 73 de voturi. Propunerea aparţine PSD. 134 senatori şi-au exprimat votul dintre care două voturi au fost nule, Teodor Meleşcanu a obţinut 73 voturi, iar Alina Gorghiu 59 de voturi.

Guvernul ar putea adopta în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă pentru extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX. Tot până pe 15 septembrie se va prelungi şi termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă.

Dan Barna va fi validat în funcţia de preşedinte al USR într-un congres al partidului care va avea loc la Timişoara, pe 14 şi 15 septembrie. Tot atunci se vor valida şi membrii Biroului Naţional şi Comisiilor Naţionale de Arbitraj şi Cenzori.

O persoană a murit şi alta a fost rănită, ieri, în localitatea Gura Foii, după ce căruţa în care se aflau a fost lovită de o maşină condusă de un poliţist din Dâmboviţa. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ieri că, în cazul în care va fi reales, va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului şi regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite, informează publicaţia Haaretz.

Taguri:
stiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici