Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

55 afișări

Premierul Viorica Dăncilă va avea azi o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. De la ora 15.30, ora României, cei doi oficiali vor susţine şi o declaraţie comună de presă.

Curtea Constituţională a României va dezbate, azi, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de PNL şi USR în legătură cu Legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor. Opoziţia susţine că PSD vrea să folosească legea "în reglarea de conturi" cu organizaţiilor neguvernamentale.

Andreea Cosma, în prezent deputat, condamnată ieri la patru ani de închisoare cu executare în primă instanţă, a anunţat că a depus un denunţ împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, pe care o consideră vinovată pentru sentinţa primită.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, aseară, că va mai aştepta câteva zile, după care va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va întârzia cu numirea miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Transporturilor.

Comisia privind Legile Justiţiei a adoptat, ieri, raport favorabil cu amendamente la Codul de Procedură Penală. Printre modificările efectuate se numără şi eliminarea posibilităţii ca suspectul sau inculpatul să asiste la audierea victimei şi reformularea sintagmei "probe sau indicii temeinice".

Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) în 60 de zile în cazul în care Rusia nu va reîncepe să respecte acordul, a transmis marţi seară secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici