ULUITOR: Italienii îl compară pe înotătorul român David Popovici, 16 ani, cu cel mai mare sprinter din istorie, rusul Alexander Popov!

  • ”La 16 ani, Popovici este deja cel mai rapid din lume la 100 stilul liber: 47 "30”, titrează prestigioasa publicaţie italiană ”La Gazzetta dello Sport”.
  • Românul pleacă la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu cel mai bun timp al sezonului şi îi provoacă pe granzii probei.
  • Cu ocazia Europenelor de juniori, David Popovici a declarat la Roma că şi-a propus cel puţin o medalie la JO (23 iulie-8 august).
2187 afișări
Imaginea articolului ULUITOR: Italienii îl compară pe înotătorul român David Popovici, 16 ani, cu cel mai mare sprinter din istorie, rusul Alexander Popov!

David Popovici

Presa sportivă din Italia, una care îi ”perie” rar pe străini, este la picioarele unui junior român, David Popovici, aproape nebăgat în seamă în propria-i ţară. Iar asta se întâmplă în buza Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

”Performanţă incredibilă la Campionatele Europene de juniori de la Roma pentru sprinterul român, care va ajunge la Olimpiadă de pe primul loc în clasament şi îl va provoca pe cei mai mari”, îşi începe articolul dedicat românului jurnalistul Stefano Arcobelli, în paginile titratului ziar peninsular ”La Gazzetta dello Sport”.

Şi continuă la fel de uluit: ”Un băieţel în topul mondial al specialităţii-regine”!

David Popovici, născut la 15 septembrie 2004, a făcut rezultate de senzaţie la Campionatele Europene de juniori de la Roma.

A oprit cronometrul înotând 100 metri în 47 "30 - după 47" 56 în prima fracţiune a ştafetei rapide de marţi - care îl plasează în fruntea clasamentului mondial, cu 16 zile înainte de Jocurile de la Tokyo, unde va ajunge, aşadar, ca lider al sezonului.

Este un cronometru care îi dă recordul mondial la juniori şi este a 10-a cea mai bună performanţă mondială vreodată”, scriu peninsularii, comparând cifrele. ”Un tânăr de 16 ani care înoată în acest moment mai repede decât campionul olimpic Kyle Chalmers şi decât campionul mondial Caeleb Dressel”, este concluzia seacă a autorului.

Şi publică o declaraţie a românului: "Sunt entuziasmat de acest rezultat. Timpul confirmă munca bună făcută în perspectiva perioadei olimpice. Şi nu am nicio intenţie de a mă opri aici. Îmi propun podiumul la Tokyo. Salut publicul român, pe părinţii mei, care au fost în tribune, şi care aş vrea să fie alături de mine şi la Jocuri”.

Iar încheierea articolului este apoteotică: ”De la legendarul Popov la incredibilul Popovici ...?”.

Alexander Popov este un fost înotător rus, considerat cel mai mare sprinter din istorie, medaliat cu aur la 50 şi la 100 de metri liber atât la Olimpiada din 1992, de la Barcelona, cât şi la JO de la Atlanta 1996.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici