David Popovici, noua senzaţie a nataţiei româneşti, s-a calificat în finala probei de 100 m liber, la Europenele juniorilor

  • La competiţia găzduită de Roma, sportivul român a obţinut cel mai bun timp în semifinale.
  • În această probă, marţi, Popovici a doborât recordul mondial de juniori.
  • Tot acum două zile, România a cucerit medaliile de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber.
358 afișări
Imaginea articolului David Popovici, noua senzaţie a nataţiei româneşti, s-a calificat în finala probei de 100 m liber, la Europenele juniorilor

David Popovici

Tânărul înotător român David Popovici s-a calificat, miercuri, în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Europene pentru juniori de la Roma, cu cel mai bun timp din semifinale, 48 sec 08/100.

Popovici, care marţi a doborât recordul mondial de juniori în această probă (47 sec 56/100), reuşise cel mai bun timp şi în serii (49 sec 50/100). Finala ca avea loc joi (20:26)

La 1.500 m liber, Vlad Stancu s-a calificat în finala de joi seara (de la ora 20:45), cu al patrulea timp, 15 min 20 sec 87/100.

România a cucerit medaliile de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, prin David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu, cu timpul de 3 min 19 sec 93/100.

Marţi, 6 iulie 2021, prima seară de finale a Campionatului European de înot pentru juniori de la Roma a adus cea dintâi medalie pentru delegaţia României, dar şi un rezultat extraordinar pentru David Popovici, informează FRNPM.

Astfel, ştafeta de 4x100 m liber masculin a României a cucerit medalia de argint, cu timpul de 3:19.93 minute. Mai mult, intrat primul în bazin, David Popovici, a stabilit un nou record mondial de juniori pe distanţa de 100 de metri liber, cu timpul de 47.56 secunde!

Alături de David, ca parte a ştafetei medaliate cu argint, au mai urcat azi pe podiumul de la Foro Italico Swimming Pool Complex următorii: Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.


Medalia de aur în această probă a fost cucerită de Rusia (3:19.66), iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Polonia (3:19.96).
Tot marţi seara, Vlad Stancu s-a clasat pe locul al şaselea în finala de la 400 m liber, cu timpul de 3:53.09 min.

România este reprezentată de 11 sportivi la Europenele de juniori de la Roma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici