Arestări în scandalul "bani pentru vize". Mii de cetăţeni din afara UE, în special din Asia şi Africa ar fi primit vize în schimbul mitei în Polonia

Fostul ministru adjunct de externe al Poloniei a fost arestat în legătură cu investigaţia în curs de desfăşurare privind scandalul "cash-for-visas" din această ţară, a anunţat miercuri agenţia anticorupţie din Varşovia. Alte opt persoane au fost inculpate în acest caz.

3790 afișări
Imaginea articolului Arestări în scandalul "bani pentru vize". Mii de cetăţeni din afara UE, în special din Asia şi Africa ar fi primit vize în schimbul mitei în Polonia

Arestări în scandalul "bani pentru vize". Mii de cetăţeni din afara UE, în special din Asia şi Africa ar fi primit vize în schimbul mitei în Polonia

Scandalul "bani pentru vize" a fost dezvăluit în august anul trecut, când presa poloneză a relatat că mii de cetăţeni din afara UE, în special din Asia şi Africa, au plătit pentru a sări peste coada de vize la consulatele poloneze din întreaga lume. Potrivit rapoartelor din mass-media, aproximativ 250 000 de vize ar fi fost eliberate în schimbul mitei, iar parlamentarii opoziţiei de la acea vreme au avansat cifra de 350 000 de vize.

Tusk, la vremea respectivă liderul opoziţiei poloneze, a numit acest lucru "probabil cel mai mare scandal din Polonia în secolul XXI".

Arestarea lui Wawrzyk are loc în contextul unei confruntări aprige privind statul de drept în Polonia, noul guvern al ţării, condus de premierul Donald Tusk, promiţând să tragă la răspundere fosta administraţie Lege şi Justiţie (PiS), care a pierdut puterea în urma alegerilor generale din octombrie anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici