Ce se întâmplă după uciderea ursului Arthur

  • Derogările făcute de sistem au condus la uciderea a 1.500 de urşi în România.
  • În România sunt între aproximatv 2.000 - 2.700 de exemplare de lupi
  • Braconajul pune în pericol speciile din România care sunt în vârful lanţului trofic
2922 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă după uciderea ursului Arthur

Ce se întâmplă după uciderea ursului Arthur. Dosar penal pentru braconaj şi deţinere ilegală de arme

Procurorii din Târgul Secuiesc au deschis dosar penal pentru braconaj şi deţinere ilegală de arme după uciderea lui Arthur, în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor de la IPJ Covasna.

Momentan acţiunea vizează doar faptele, adică nicio persoană nu este cercetată.
 
Modul în care Arthur a fost ucis a creeat numeroase nemulţumiri în spaţiul public. 
 
 Activiştii de mediu cel cred că Arthur era cel mai mare urs brun din România.
 
Ciprian Găluşcă de la Greenpeace România spune că Arthur a fost ucis printr-o simplă derogare. Aceste derogări, făcute în mod repetat au condus la uciderea a peste 1.500 de urşi în România. Recompensele şi interesele financiare încurajează braconajul şi vânătoarea iar din cauza asta, speciile din vârful lanţului trofic sunt puse în pericol
 
Ăsta e rezultatul de fapt al unui policy, a unor norme să spunem aşa, a unor legislaţii care permit astfel de vânători de trofeu. Se dau cote de vânătoare pentru lupi, 500 de lupi dacă nu mă înşel. La fel s-a întâmplat şi în cazul linx-ului, a pisicilor sălbatice, iar, mă rog, de cerbi nici nu mai vorbim. Pentru că genul ăsta de intervenţii pot perturba întreg lanţul trofic şi putem evidents ă punem în pericol în sine foarte mult din ce înseamnă biodiversitate,” a declarat Ciprian Găluşcă, coordonator campanii Greenpeace România

Cel mai mare urs din UE a fost omorât de un prinţ austriac, în Covasna. Arthur avea vârsta de 17 ani şi a fost cel mai mare urs observat în România şi probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că a ucis ursul Arthur, pe un fond de vânătoare din Covasna, a oferit jurnaliştilor de la Blick prima reacţie după scandalul izbucnit în România.

Familia prinţului are un castel în Austria - RIEGERS BURG. E inclus în circuitul turistic şi se poate vizita. Dacă până ieri avea rating 5 stele pe Google, în 24 de ore românii l-au prăbuşit. Acum e la 3,7. Sunt sute de comentarii de la români care au acordat castelului doar o stea.
Mesajele sunt simple: Rest in pace, Arthur, fotografii cu ursul sau pur şi simplu un cuvânt postat - GROTESC!
 

Ministerul Mediului a demarat un control în cazul ursului împuşcat în Covasna, a confirmat ministrul de resort Tanczos Barna.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici