Prima reacţie a prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat de uciderea marelui urs brun Arthur

Cu bani poţi cumpăra orice - şi cu suficienţi bani poţi cumpăra chiar şi cel mai mare urs brun din Europa, scriu jurnaliştii de la Blick despre prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că a ucis ursul Arthur, în Covasna. Ministrul Mediului român spune că nu ştie nici măcar numele ursului.

28411 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat de uciderea marelui urs brun Arthur

Prima reacţie a prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că a ucis ursul Arthur, pe un fond de vânătoare din Covasna, a oferit jurnaliştilor de la Blick prima reacţie după scandalul izbucnit în România.

„Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuţie”, a spus prinţul.

CITEŞTE AICI: Tatăl prinţului care a împuşcat exemplarul de urs, în Covasna, este Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele unei societăţi care îl decorează pe K. Iohannis

Potrivit ministerului Mediului, Barna Tanczos, prinţul avea un permis de intevenţie, dar pentru un alt urs, considerat problematic, unul care era, de altfel, mult mai mic.

Arthur era, însă, de trofeu. Dintr-un maxim de 600, marele urs brun ucis avea 593 de puncte.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a declarat, miercuri, după izbucnirea scandalului legat de uciderea marelui urs brun, că nu s-ar hazarda să spună că un urs e cel mai mare sau cel mai mic, dar recunoaşte că nu este un cunoscător al acestor activităţi de vânătoare.

„Eu nu sunt un specialist, nu sunt vânător, nu cunosc nici măcar modalitatea în care se acordă acest punctaj, dar din ce îmi spun vânătorii câteodată, există şi urs peste 600 de puncte. Dar astăzi, în România, neexistând vânătoare, este practic imposibil să compari doi urşi şi să spui care este cel mai mare. Pentru că această comparaţie se putea face în momentul în care exista vânătoare şi se comparau trofeele, după vânătoare. Nu aş vrea să comentez dacă a fost cel mai mare sau a fost cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniţă”, a declarat ministrul.

În privinţa sancţiunilor care se dau pentru braconarea unui exemplar de urs, ministrul a spus că în cazul în care un exemplar este ucis fără respectarea legii, sancţiunea pecuniară este de 30.000 de euro şi, urmărirea penală va scoate la iveală dacă se întrunesc condiţiile pentru faptă penală.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein nu este primul care a ţintit trofee la escapadele sale de vânătoare: aşa s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a mers în repetate rânduri la vânătoare de elefanţi în Botswana - în special în calitate de preşedinte onorific al WWF al Spaniei. Acest lucru i-a adus monarhului un val de indignare în 2012.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici