UPDATE Emmanuel von und zu Liechtensein este prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur şi nu fiul preşedintelui unei societăţi care îl decorează pe K. Iohannis

  • Emmanuel von und zu Liechtensein este prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur.
  • Într-un drept la replică, cabinetul de avocatură care reprezintă Casa de Liechtensein menţionează că Prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein şi tatăl sau, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, nu au fost prezenţi în Romania în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în Romania sau în alta ţară.
  • Printr-o confuzie de nume, Mediafax a relatat că Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, fiul preşedintelui Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi, este prinţul acuzat de braconaj în România.
15694 afișări
Imaginea articolului UPDATE Emmanuel von und zu Liechtensein este prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur şi nu fiul preşedintelui unei societăţi care îl decorează pe K. Iohannis

FOTO: Presidency.ro

Casa de avocatură din România, mandatată de către Casa de Liechtenstein: Prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein şi tatăl sau, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, nu au fost prezenţi în Romania în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în Romania sau în alta ţară

Într-o cerere oficială transmisă joi, 20 mai, la două săptămâni de la relatarea în presă a cazului Arthur, Casa de avocatură Serban & Musneci Associates a solicitat Mediafax rectificarea unor date pe care le consideră „eronate şi neadevărate”. 

Mandatată de Casa de Liechtenstein, societatea de avocatură transmite că prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatăl său, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi nu au fost prezenţi în România în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în România sau în altă ţară. 

Redăm în continuare solicitarea: 

„Vă trimitem mai jos o cerere oficială de rectificare a unor date eronate şi informaţii neadevărate în legătură cu multiple relatări de presă care au avut ca subiect principal controversa din jurul „ursului Arthur”:

În legatură cu controversa privind vânătoarea unui urs, au existat mai multe relatări de presă în care au fost redate informaţii incorecte care au culminat cu menţionarea eronată a unor membri ai Casei de Liechtenstein, care nu au nicio legatură cu acest eveniment. Identificările eronate ale personajelor au cauzat, de asemenea, daune (reputaţionale) pentru prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein si tatăl său, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi. Aceştia precizează că nu au fost prezenţi în România în martie 2021 şi nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în Romania sau în altă ţară. Ca atare, pornind de la eroarea dumneavoastră de documentare, vă atragem atenţia că prinţul Josef-Emanuel von Liechtenstein şi tatăl său, prinţul Nikolaus von Liechtenstein, nu au nicio legătură cu evenimentul mentionat anterior, despre care aţi relatat în diferite materiale de presă disponibile pe platformele Mediafax Group.”
, transmite Serban & Musneci Associates, mandatat de către Casa de Liechtenstein pentru a trimite aceasta cerere de rectificare.

Printr-o regretabilă confuzie de nume, Mediafax a relatat că Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi, este prinţul acuzat că a împuşcat - într-o arie naturală protejată din Covasna - un urs considerat de organizaţiile de mediu cel mai mare exemplar din UE.

Tatăl prinţului Josef-Emmanuel este Nikolaus von Liechtenstein care conduce Societatea Europeană Coudenhove-Kalergi, organizaţie care l-a decorat anul trecut pe şeful statului român Klaus Iohannis pentru rolul său în construcţia europeană.

Potrivit site-ului oficial al Preşedinţiei, Iohannis a primit distincţia Premiul European Coudenhove-Kalergi pentru anul 2020 direct de la Nikolaus von Liechtenstein, într-o ceremonie la Cotroceni. 

Prima dată, acest premiu a fost acordat fostului preşedinte Emil Constantinescu, după cum a afirmat însuşi Iohannis, în discursul de mulţumire.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, şi nu Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, este acuzat, în prezent, de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România.

 

Emanuel von und zu Liechtenstein este rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria. Conform unui interviu acordat publicaţiei soj.at, el nu este austriac, ci cetăţean din Liechtenstein. Citeşte mai departe cine este Emanuel von und zu Liechtenstein.

 

De unde a plecat cazul ursului Arthur. Răspunsul prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein şi acuzaţia ministrului Mediului din România

Organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria au condamnat uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein. Ecologiştii susţin că este vorba despre braconaj şi că animalul împuşcat este probabil cel mai mare din UE.

Reprezentanţii Agent Green susţin că ursul uriaş Arthur a fost împuşcat de prinţ la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prinţul şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România, acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula.

Dar în realitate, prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor, mai spun ecologiştii care monitorizau ursul.

Ecologiştii au adus acuzaţii grave şi au cerut ajutorul Poliţiei şi al Guvernului.

„Arthur avea vârsta de 17 ani şi a fost cel mai mare urs observat în România şi probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prinţul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prinţul nu a venit să rezolve problema localnicilor ci să omoare ursul şi să îşi ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăţa pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împuşcat ursul greşit”, a spus Gabriel Paun, preşedintele Agent Green.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că a ucis ursul Arthur, a oferit jurnaliştilor de la Blick prima reacţie după scandalul izbucnit în România.

„Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuţie”, a spus prinţul. Potrivit ministrului Mediului, Barna Tanczos, prinţul avea un permis de intervenţie, dar pentru un alt urs, considerat problematic, unul care era, de altfel, mult mai mic.

Ursul brun este o specie strict protejată de legislaţia UE şi de Convenţia de la Berna. Potrivit Agent Green, derogările sunt excepţii care se dau în cazuri extreme de la caz la caz, după o evaluare amănunţită a situaţiei, iar metoda letală este ultima soluţie atunci când alternativele (inclusiv relocarea) au eşuat, iar ursul problemă pune în pericol vieţi omeneşti şi gospodării.

Comisia Europeană a aprobat buget statelor membre pentru a compensa imediat fermierii care suferă pagube pe propriul teren din cauza urşilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici