Marcel Vela, reacţie în cazul vloggerului „Colo”: „Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis miercuri un mesaj pe pagina Facebook în care vorbeşte despre cazul vloggerului „Colo”, care se află sub control judiciar timp de 60 de zile pentru instigare la violenţă. „Părinţii trebuie să îşi supravegheze copiii atunci când accesează conţinut online”, spune Marcel Vela, care se arată îngrijorat numărul mare de urmăritori ai vloggerului, „dintre care, foarte mulţi copii”.

3052 afișări
Imaginea articolului Marcel Vela, reacţie în cazul vloggerului „Colo”: „Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea”

Marcel Vela, reacţie în cazul vloggerului „Colo”: „Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea”

„Dragi părinţi,

Sunt convins că a ajuns şi în atenţia dumneavoastră cazul unui cunoscut vlogger care a fost reţinut aseară de Poliţie pentru 24 de ore, sens în care magistratul de caz a dispus astăzi continuarea cercetărilor, măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile şi interdicţia de a posta în spaţiul online.

Poliţia Capitalei s-a sesizat şi a deschis o anchetă în acest caz, după ce vloggerul respectiv a instigat la violarea minorelor.

Spun aceste lucruri pentru că doresc să trag un mare semnal de alarmă părinţilor care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor.
Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informaţii, dar care, în acelaşi timp, are şi o latură infracţională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înţelege.

Vremurile sunt într-o continuă schimbare. Generaţiile se schimbă şi au cu totul alte pasiuni, alte abilităţi.
Noi toţi trebuie să înţelegem acest lucru şi să ţinem pasul cu cei tineri.

Ce înseamnă să ţinem pasul?

Înseamnă să ne adaptăm la tot ce este nou. Deşi ne este greu, doar aşa putem fi aproape de ei şi putem să veghem la acţiunile pe care le întreprind.

Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în faţa numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulţi copii.

Dragi părinţi,

Nu uitaţi că anii copilăriei, ai pubertăţii şi ai adolescenţei sunt cei mai importanţi ani din viaţa copilului dumneavoastră!

Dacă pe parcursul acestor etape din viaţă nu se pun pietre de temelie trainice, viitorul nostru, al tuturor, va fi afectat. Generaţia tânără de acum este generaţia de mâine pe care trebuie să ne bazăm! Ne dorim să avem copii, nepoţi stabili emoţional, cu o educaţie frumoasă şi valori morale, astfel încât să aibă capacitatea de a se distanţa de oameni precum personajul amintit.

Cum am mai spus, mediul online este o sursă nesecată de informaţii mai mult sau mai puţin controlate. Acordaţi atenţie persoanelor pe care le urmăresc copiii dumneavoastră, preocupărilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale. Este o responsabilitate colectivă, pentru un viitor cu tineri sănătoşi şi frumoşi spiritual.

Mai mult decât atât, vă rog să semnalaţi de fiecare dată când constataţi orice fel de abateri de la normalitate.

Vă mulţumesc”, a scris Marcel Vela pe Facebook. 

Citeşte şi: Vloggerul Colo a fost eliberat şi pus sub control judiciar. Decizie fără precedent legată de postările pe reţele sociale şi YouTube

Alexandru Bălan, cunoscut în mediul online sub numele „Colo”, a fost eliberat miercuri după-amiază, după ce ieri a fost reţinut de poliţişti. El va fi cercetat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Conform deciziei publicate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti vloggerul nu are voie să încarce conţinut în mediul online în acestă perioadă.
 
„Să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta- postarea în spaţiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici