”Colectiv”, filmul lui Alexander Nanau, este propunerea oficială a României pentru premiile Oscar 2021

  • Conform Centrului Naţional al Cinematografiei, documentarul ”Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României la premiile Oscar 2021, la secţiunea ”Cel mai bun lungmetraj internaţional”, care în trecut se numea ”Cel mai bun film străin”.
2282 afișări
Imaginea articolului ”Colectiv”, filmul lui Alexander Nanau, este propunerea oficială a României pentru premiile Oscar 2021

”Colectiv”, filmul lui Alexander Nanau, este propunerea oficială a României pentru premiile Oscar 2021

Pentru prima dată, România propune un documentar în competiţia Academiei Americane de Film.

Magnolia Pictures şi Participant, distribuitorii americani ai filmului, vor înscrie filmul ”Colectiv” şi la categoria ”Cel mai bun film documentar”.

Alexander Nanau, regizorul fimului ”Colectiv”: Este o mare onoare pentru noi să fim învestiţi cu atâta încredere de către comisia CNC. Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atâta de largă este foarte încurajator. Suntem convinşi că povestea “colectiv” va ajunge la cât mai mulţi oameni, ea fiind susţinută de eforturile partenerilor noştri americani în lungul drum care ne aşteaptă. Va fi o competiţie atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiţia de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism şi responsabilitate”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici