Disney conduce o campanie de informare pe propria platformă. Trei filme animate clasice prezintă stereotipuri nocive

  • Filmele animate clasice Peter Pan, Cartea Junglei şi Dumbo oferă telespectatorilor în deschidere o descriere asupra conţinutului
  • Telespectatorii sunt avertizaţi cu privire la faptul că anumite elemente de limbaj sunt depăşite sau pot apărea stereotipuri în privinţa oamenilor de culoare
  • Canalul de streaming Disney+ se alătură mişcării anti-rasism de la Hollywood
679 afișări
Imaginea articolului Disney conduce o campanie de informare pe propria platformă. Trei filme animate clasice prezintă stereotipuri nocive

Sursa foto: profimedia

Filmele animate clasice difuzate pe platforma de streaming Disney+ oferă în deschidere telespectatorilor un mesaj de conştientizare asupra conţinutului. Disney a luat poziţie în lupta împotriva rasismului la Hollywood.

Telespectatorii sunt avertizaţi asupra conţinutului difuzat că el conţine descrieri depăşite sau stereotipuri îndreptate împotriva oamenilor de culoare. „Acest program include descrieri negative şi / sau maltratare a oamenilor sau culturilor”,  a declarat Disney pe site-ul propriu.

Cele mai îndrăgite animaţii clasice se numără printre filmele vizate de măsură. Filmul Peter Pan din 1953 este o alegorie la istoria amerindienilor şi reprezintă o „formă de batjocură şi însuşire a culturii şi imaginilor popoarelor native”.

Pisicile Aristocrate din 1970 menţionează faptul că unul dintre cântăreţi întruchipează stereotipul omului alb. Doamna şi Vagabondul, Dumbo şi Cartea Junglei sunt şi ele pe lista desenelor cu avertisment de conţinut.

„Aceste stereotipuri erau greşite atunci şi sunt greşite şi acum. Mai degrabă decât să eliminăm acest conţinut, dorim să recunoaştem impactul nociv al acestuia, să învăţăm din lecţiile trecutului şi să putem crea împreună un viitor mai incluziv.”, au declarat oficiali din partea Disney.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici