Ucraina protejează arta. Picturile murale ale celebrului Banksy au primit huse rezistente la şocuri

  • Picturile murale realizate de Bansky lângă Kiev sunt protejate acum cu ajutorul unor huse speciale
  • Autorităţile speră să salveze astfel lucrările celebrului artist britanic
  • Bansky este cunoscut pentru arta sa stradala dar şi pentru faptul că este anonim, nimeni nu-i cunoaşte adevărata identitate
402 afișări
Imaginea articolului Ucraina protejează arta. Picturile murale ale celebrului Banksy au primit huse rezistente la şocuri

Sursa foto: Profimedia

Administraţia Militară Regională din Kiev a organizat o şedinţă publică pentru a discuta cum să protejeze cele mai recente opere de artă realizate de Bansky pe pereţii clădirilor bombardate din localităţile Bucha, Borodyanka, Irpin şi Gorenka de lângă Kiev.

Muncitorii au instalat miercuri foi de policarbonat transparent peste picturile murale pentru a le proteja de „vandalii şi condiţiile meteorologice nefavorabile” din regiune, a anunţat oficialii.

Bansky este un celebru artist stradal britanic cunoscut pentru picturile sale murale, adevărate manifeste pe diverse probleme sociale actuale. Mai mult decât atât, de peste 30 de ani este anonim, nimeni nu cunoaşte adevărata sa identitate.

Lucrările sale sunt bine cotate pe piaţă, dar fiind expuse în locuri publice, implicit sunt un magnet pentru hoţi.

Opt persoane au fost arestate de poliţia ucraineană după ce au fost surprinse când încercau să decupeze o pictură semnată de Bansky de pe peretele unei clădiri.

"De acum înainte, orice încercare de a fura sau de a deteriora desenele va fi răsplătită cu vizita rechipei de intervenţie rapidă. Desenele vor fi protejate până când problema muzeificării lor va fi rezolvată în sfârşit", au precizat autorităţile de la Kiev printr-un comunicat de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici