15 ani de la moartea lui Kurt Cobain - GALERIE FOTO

Grunge-ul şi muzica alternativă nu ar fi fost la fel fără muzica Nirvana, vocea unică a lui Cobain, versurile scrise de acesta, "Smells Like Teen Spirit"- considerat imnul unei generaţii, concertul MTV Unplugged, sau atitudinea şi stilul vestimentar pe care Kurt Cobain le-a adoptat la sfârşitul anilor '80, începutul anilor '90.

429 afișări
Imaginea articolului 15 ani de la moartea lui Kurt Cobain - GALERIE FOTO

Kurt Cobain a fost găsit mort în 8 aprilie 1994 (Imagine: theinspirationroom.com)

Liderul trupei Nirvana, considerat unul dintre cei mai influenţi muzicieni din toate timpurile, a fost găsit mort în 8 aprilie 1994.

În urma autopsiei, s-a constatat că artistul s-a sinucis în data de 5 aprilie, acest subiect fiind încă unul controversat. Avea 27 de ani.

Luna trecută, BBC News anunţa că albumele Nirvana (Nevermind, Bleach şi Unplugged , urmează să fie reeditate şi să fie lansate, pentru prima oară, pe vinil.

Impactul puternic pe care l-a avut asupra muzicii, mass-mediei, publicului, prin ceea ce a fost şi a făcut ca soţ, tată, muzician, artist, prieten a făcut din Cobain o legendă.

GALERIE FOTO

Grunge-ul s-a aflat în prim plan la începutul anilor '90 şi datorită piesei "Smells Like Teen Spirit”, pe care MTV-ul a difuzat-o foarte mult.

"Smells Like Teen Spirit" a fost desemnată Imnul Generaţiei X., Cobain fiind "purtătorul de cuvânt" al tinerilor şi adolescenţilor din anii '90.

Relaţia pe care a avut-o cu controversata cântăreaţă şi actriţă Courtney Love, cu care s-a căsătorit pe 24 februarie 1992 în Hawaii, a prezentat mereu un interes "special" pentru presă.

Pe 18 august 1992, s-a născut fiica lor, Frances Bean Cobain.

La câteva zile după naşterea fetiţei, Nirvana a susţinut unul dintre cele mai bune concerte ale lor, la Reading Festival. Cobain a intrat pe scenă într-un scaun cu rotile în glumă.

La un moment dat în spectacol, Kurt a făcut cunoscut publicului naşterea fetiţei sale, şi a reuşit să convingă mulţimea să strige “We love you Courtney!”.

"Concertul MTV Unplugged în New York" este considerat de critică drept „unul dintre cele mai memorabile performance-uri live".

Cobain a fost găsit mort în 8 aprilie 1994, în casa lui din Seattle.

În urma autopsiei, s-a constatat că artistul s-a sinucis în data de 5 aprilie, acest subiect fiind încă unul controversat. Avea 27 de ani.

Citeşte şi:

Albumele Nirvana vor fi reeditate pe vinil

Kurt Cobain, subiectul unui film autobiografic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici