A început carnavalul de la Veneţia - FOTO, VIDEO

Carnavalul de la Veneţia a debutat în acest an cu coborârea unui "înger" de pe clopotniţa basilicii San Marco. Tânăra veneţiană care a câştigat concursul de frumuseţe la ediţia precedentă a carnavalului a recreat o veche ceremonie care aducea omagii ducelui, informează stirileprotv.ro.

265 afișări
Imaginea articolului A început carnavalul de la Veneţia - FOTO, VIDEO

A început carnavalul de la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tradiţia coborârii pe frânghie datează din secolul al XVI-lea, iar la început se numea "Zborul turcului", mai târziu apărând îngerul.

Piaţa San Marco a fost animată de turişti şi localnici care au venit să asiste la manifestaţiile de deschidere a festivalului.

Video stirileprotv.ro

Anul acesta tema carnavalului veneţian, reflectată în costume şi muzică, este secolul al XIX-lea. Carnavalul va mai dura încă 10 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici